Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

14 Лютого 2024

НБУ оголосив конкурс казок для педагогів “Платіжні історії з ШІ”: як взяти участь

Педагогів закладів дошкільної, шкільної й позашкільної освіти запрошують взяти участь у конкурсі казок “Платіжні історії з ШІ”, що відбудеться з 18 до 29 березня 2024 року в межах Всесвітнього тижня грошей.

Про це повідомив Національний банк України, який є офіційним координатором заходів Global Money Week.

Долучитися до конкурсу всі охочі можуть, заповнивши до 29 березня 2024 року google-форму за посиланням.

Для участі в змаганні педагогам необхідно за допомогою можливостей штучного інтелекту (чату GPT чи інших) створити унікальну казку на одну із запропонованих тем:

  • що таке готівкові та безготівкові гроші;
  • платіжна картка: що таке платіжна картка, правила використання, яку інформацію про платіжну картку можна повідомляти, а яку – ні;
  • що таке банкомат і як безпечно знімати готівку;
  • які є способи оплати товарів у магазині та як правильно здійснювати оплату карткою;
  • смартфон: способи його захисту та захисту інформації в ньому;
  • як уберегти свої кошти від шахраїв;
  • правила зберігання паролів.

Організатори звертають увагу, що казку, створену ШІ, вчителі мають перевірити й доопрацювати, аби вона була змістовною та цікавою для дітей.

Крім того, педагоги мають зняти коротке відео (до 7 хвилин), де учні й учитель (за бажанням) виконують ролі казкових героїв, а також озвучити роботу закадровим голосом (українською мовою).

Відео необхідно завантажити на будь-який із безплатних онлайн-відеосервісів (Youtube, google-drive тощо) і надіслати посилання на нього та текст казки (у форматі PDF) до 29 березня 2024 року на електронну адресу: [email protected].

Список переможців організатори оголосять до 17 травня 2024 року.

Конкурсанти й конкурсантки, які займуть перші 3 призових місця, отримають сертифікати на купівлю електронної техніки на суму 6 000 гривень кожен. Окрім того, усі учасники змагання отримають сертифікати про участь.

НБУ також закликав педагогів публікувати свої відеоказки в соціальних мережах з хештегами: #ГраНавчанняДобробут, #GMWUkraine2024, #ProtectYourMoney, #SecureYourFuture, #GMW2024 й відмічати сторінки НБУ: @harazd.bank.gov.ua @talan.nbu @harazd_.

Докладніші умови участі в конкурсі можна знайти за посиланням.

Раніше ми розповідали, як долучитися до Global Money Week 2024 й отримати безплатні матеріали для проведення заходів.

Титульне фото: НБУ


Обговорення