Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

21 Квітня 2023

Неможливо увійти до персонального кабінету учасника НМТ: у чому причина і як діяти – пояснює УЦОЯО

Український центр оцінювання якості освіти отримав від майбутніх учасників та учасниць НМТ низку звернень про неможливість входу до персонального кабінету.

Причини такої технічної проблеми фахівці УЦОЯО роз’яснили на своєму сайті.

Здебільшого причиною є те, що потенційні учасники НМТ створили кілька кабінетів за різними паспортними документами, що посвідчують особу:  закордонним паспортом, ID-карткою, іншим документом, що посвідчує особу.

Наприклад, потенційний вступник або вступниця створили кілька кабінетів для участі в основній сесії НМТ і вибрали із запропонованого переліку і Варшаву, і Бидгощ, а також Бидгощ для участі в додатковій сесії. У такий спосіб учасник або учасниця обмежили можливість для інших взяти участь у тестуванні в містах, де закордонні партнери створили спеціально обладнані комп’ютерні центри.

Такий підхід суперечить принципам проведення НМТ, відповідно додаткові (повторно створені) кабінети такого вступника під час оброблення було видалено.

Іноді дублі кабінетів з’являються через намагання учасників виправити помилки в реєстрації. В УЦОЯО закликають: “Навіть якщо ви припустилися помилки або хочете змінити місце проходження тестування, не створюйте нових персональних кабінетів. Дочекайтеся інформації про необхідність виправити помилку або про отримання сертифіката в тому кабінеті, що ви вже створили. У вас буде можливість змінити локацію”.

Якщо випускник не створював кількох персональних кабінетів, однак після коректного введення особистих даних з’явилося повідомлення про те, що кабінету з такими даними не існує, потрібно звернутися до регіонального центру оцінювання якості освіти, який здійснює обробку реєстраційних документів вступника, для уточнення інформації.

Читайте також: “Українців за кордоном запрошують долучитися до проведення НМТ”.

Зображення: Український центр оцінювання якості освіти


Обговорення