Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

8 Грудня 2022

Неосвоєні “освітні” кошти тимчасово окупованих територій будуть акумульовані на рахунку МОН для відбудови і продовження реформ – Мінфін

Тимчасово окуповані території зможуть використати неосвоєні кошти на освіту після деокупації. Поки гроші будуть акумульовані на рахунку МОН. 

Про це розповів в інтерв’ю “Укрінформ” заступник міністра фінансів України Роман Єрмоличев.

“Ми розуміємо, що частина неосвоєних коштів зберігається на рахунках тимчасово окупованих громад. Використати їх на оновлення матеріально-технічної бази закладів освіти наразі неможливо. Та чому ці гроші мають просто лежати?” – зазначив чиновник.

Він наголосив, що безповоротно ці кошти не забиратимуть – їх повернуть громадам після деокупації. Але до того фінансовий ресурс буде акумульований на рахунку МОН. Ці гроші, зокрема, витратять і на відбудову та компенсацію знищеного та вкраденого у звільнених громадах: будівель, комп’ютерного та мультимедійного обладнання, підручників.

Роман Єрмоличев дав обнадійливий прогноз: “Плюс ми передбачили можливість продовжити фінансування “Нової української школи”. У будь-якому випадку освітня реформа не повинна зупинятися. Тому спільно з парламентським Комітетом з питань освіти, науки та інновацій напрацювали механізм використання можливих залишків саме на потреби реформування. Щоб навіть під час війни уникнути звинувачень у тому, що Уряд нібито згорнув реформи”.

Читайте також: “У бюджеті-2023 заплановані кошти на проведення повноцінного ЗНО – Мінфінансів”.

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: автор – alfexe, Depositphotos


Обговорення