Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

27 Грудня 2022

Німецькі благодійники подарували генератори закладам освіти Сумщини

П’ять закладів освіти Сум і Сумщини – чотири школи й садок – отримали генератори від німецької благодійної організації “Синьо-Жовтий хрест”. 

Про це повідомляє “Суспільне”.

Генератори закупили в межах німецького соціального проєкту “Подаруй українським закладам освіти генератори” й передали волонтерам ГО “Сумський бабський батальйон – ТИЛ”.

Генератори передали сумським школам №23 та 9, дитячому садку №28, Боромлянській школі-ліцею і Глухівській загальноосвітній школі.

Визначення шкіл, які отримали подарунок, відбулося за принципом оперативності реагування на пропозицію: “Коли благодійник дає дозвіл і каже скидайте заявку, від заявки до моменту видачі проходить 10-15 хвилин. Тому ми швидко почали обдзвонювати всі школи. Перші чотири, які відгукнулись і надали відповідні документи, вірніше п’ять… от вони сьогодні стовідсотково їх отримали”, – пояснила волонтерка Віталія Веремієнко.

Директорка Боромлянського ліцею Світлана Білоус говорить: “Наш заклад дуже постраждав під час перебування військ російської федерації. Були зруйновані і вікна й двері, і система опалення. І сьогодні проводяться ремонтні роботи у ньому, в нас відновлюється внутрішня система опалення. Але ж, зрозуміло, що холодно. Для нашого закладу це надзвичайно величезний подарунок, надзвичайно важлива річ, яка сьогодні забезпечуватиме наш заклад в першу чергу світлом і в другу чергу теплом”.

Директорка сумської ЗЗСО № 23 Наталія Педяш зазначає, що заклад уже має генератор у пункті незламності, але другий знадобиться під час навчання.

Читайте також: “Школи, що постраждали від війни, можуть подавати заявки на відновлення”.

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: “Суспільне”


Обговорення