Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

29 Серпня 2019

Новою міністеркою освіти і науки стала Ганна Новосад

Верховна Рада проголосувала за призначення Ганни Новосад на посаду міністерки освіти і науки.

Відповідне рішення нардепи ухвалили 29 серпня.

Ганна Новосад народилася 28 липня 1990 року. Таким чином 29-річна Новосад стала наймолодшою людиною, яка очолювала освітнє міністерство з початку незалежності.

В 2011-му отримала ступінь бакалавра з політологію в Києво-Могилянській академії. Через два роки здобула ступінь магістра європейських студій в Університеті Маастрихта у Нідерландах. Є стипендіаткою Фонду Відкритого Суспільства.

У 2013 році була учасницею програми Канадсько-української парламентської програми. Впродовж 2012-2013 років стажувалася в аналітичних центрах Чехії та Іспанії.

Цього року її обрали до парламенту від партії “Слуга народу”. До серпня працювала у Міністерстві освіти і науки. Очолювала Директорат стратегічного планування та європейської інтеграції при МОН.

Очолюваний Новосад директорат виконує завдання, пов’язані зі стратегічним плануванням діяльності міністерства. Також цей структурний підрозділ координує роботу із забезпечення формування державної політики у сферах освіти і науки, наукової, науково-технічної та інноваційної діяльності, трансферу технологій.

На своїй fb-сторінці писала, що трьома найважливішими освітніми змінами за останні роки вважає:

  • ухвалення закону “Про освіту”, “який з-поміж десятків новацій дає широку автономію школам та вчителям, а також вводить європейську структуру шкільної освіти”;
  • запровадження інклюзивної освіти – “нарешті держава і суспільство почали давати шанс дітям з особливими освітніми потребами”;
  • Інвестиції у шкільну інфраструктуру – “за останні два роки на створення нового і безпечного освітнього середовища у школі виділено понад 4 мільярди гривень”.

“Нова українська школа”

Фото: прес-служба МОН

Підписуйтесь на наші Facebook та Viber


Обговорення