Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

19 Грудня 2022

Обійми, щоб побороти страх: для батьків та дітей створили гру “Обійманці”

Для дітей створили гру “Обійманці”. Ігрові картки не лише допоможуть малечі впоратися зі страхом і тривогою, а й поглиблять зв’язок між батьками та дітьми. Творці гри – дитяча психологиня Світлана Ройз та ГО “Смарт освіта”

Онлайн-версію гри вже можна використовувати за посиланням.

В її основні – практика тактильної близькості між батьками та дітьми.

“Обійманці” – це понад 10 карток з ілюстраціями та різними видами обіймів, які відрізняються за інтенсивністю і навіть за відстанню. Наприклад, картка “обійми птахів” вказує на те, що потрібно обійняти дитину, ніби взявши її під крило, а “обійми кошеняти” передбачають ніжні дотики щічками та носиками.

“Діти, які пережили травматичний досвід, можуть бути чутливими до фізичного контакту та не давати до себе доторкатися. Найбезпечніший спосіб трансформації для дітей – це гра. А гра в обійми – “Обійманці” – це не тільки про тілесність, це і про повернення відчуття близькості, безпеки, радості”, – говорить Світлана Ройз.

Обирати картку учасники можуть свідомо або випадково. Відчуття близькості та тілесності допомагає подолати психологічний дискомфорт, почати процес відновлення після стресу чи травм, відчути опору, тепло, захист та зв’язок із дорослими.

“Обійманці” – терапевтичний засіб для дітей різного віку. Також у грі зібрані ідеї поробок, які дитина може створювати самостійно або разом з батьками.

Розробники гри також створили тематичні стикерпаки для месенжерів Viber та Телеграм.

Читайте також: “Діти можуть отримати привітання у чат-боті “Лінія Святого Миколая””.

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Зображення: ГО “Смарт освіта”


Обговорення