Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

2 Жовтня 2021

Оголошено найкращого вчителя України за версією Global Teacher Prize

Щорічна премія Global Teacher Prize Ukraine оголосила переможця 2021 року – ним став Артур Пройдаков.

Переможця оголосили під час церемонії нагородження.

Артур Пройдаков є вчителем української мови й літератури в Приватному загальноосвітньому навчальному закладі “Мідгард”.

“Гасло “Вчителі важливі” – це не просто хештег чи словосполучення, а це реалії сучасної України. Ці слова повинні бути девізом для кожного освітянина в усій нашій державі. Цього року ювілейна премія Global Teacher Prize Ukraine, і мені здається, що за ці 5 ркоів змінилося саме поняття “вчитель”. Сьогодні вчитель може бути в ютубі, тік-тоці, може записувати подкасти. І сьогодні вчитель – в авангарді всіх змін, які відбуваються в державі”, – сказав він.

Окрім звання найкращого вчителя, Артур Пройдаков отримав 300 тисяч гривень, комплексне рішення для освіти з інтерактивною панеллю, професійний розвиток і підтримку в реалізації освітніх проєктів від ГС “Освіторія”, а також він поїде на Global Education & Skills Forum і запише свій подкаст

Також на церемонії оголосили переможців у різних номінаціях:

  • Вчитель громадянської освіти – Ганна Бут (Мелітопольський професійний аграрний ліцей, Запорізька область). Вона отримала подорож на Всесвітній економічний форум у Давосі у 2022 році й ноутбук.
  • Видатний вчитель хімії – Сергій Джавахішвілі (Кременчуцький ліцей №4 “Кремінь”, Полтавська область). Він та його школа отримали по 100 тисяч гривень.
  • Вибір українців (обирали через голосування на сайті ТСН) – Павло Віктор (учитель фізики в Рішельєвському науковому ліцеї, Одеса). Він отримав освітню подорож.
  • Вчитель незалежності (обирали вчителя, якому не більше 30 років) – Катерина Бігар (Свалявська школа №4, Закарпатська обл.). Вона отримала стажування Global Teacher за кордоном.
  • Вибір серцем (вчителі, які навчають дітей у лікарнях або працюють із дітьми з особливими освітніми потребами тощо) – Тетяна Вакулюк, учителька з Дніпропетровської обласної клінічної лікарні, Школа супер-героїв); Уляна Бутяк (учителька з Львівщини, яка поїхала в Щастя (Луганська область), аби викладати українську мову й зарубіжну літературу на волонтерських засадах). Переможниці отримали по 80 тисяч гривень.
  • Вчитель-новатор – Наталія Власова (вчителька історії Наукового ліцею міжнародних відносин м. Дніпра). Вона отримала інноваційне комп’ютерне рішення для змішаного навчання Teams Rooms.
  • Вчитель фізкультури JuniorZ – Оксана Юрків (Козівська українська гімназія ім. В. Герети, Тернопільська область). Вона отримала поїздку в Німеччину в олімпійське містечко і 30 тисяч гривень.
  • Реалізація мрії – Тетяна Мендусь (Ліцей №7 м. Гайсина, Вінницька область). Вона отримала сертифікат на створення STEM-лабораторії.
  • Прифронтовий учитель: Тамара Уманська (вчителька української мови й літератури, зарубіжної літератури, Кремінський ліцей №5, Луганська область). Вона поїде в освітню подорож, а її та школи ще 9-ти фіналістів номінації отримають по 300 тисяч гривень на технологізацію.

Читайте також інтерв’ю з трьома минулорічними переможцями:

“Нова українська школа”

Фото: скріншот із трансляції


Обговорення