Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

18 Серпня 2021

Оголошено програму серпневої конференції МОН – як подивитися

Міністерство освіти і науки проведе Всеукраїнський серпневий форум “Освіта України 30 без бар’єрів: вектори якості та успіху”.

Програму форуму нам надали в проєкті “Навчаємось разом” + проєкті ЄС.

Форум можна переглянути онлайн на Youtube-каналі та fb-сторінці МОН у четвер, 19 серпня, з 10:30 до 15-ї години.

Програма:

10:30–11:30

  • Вітальні слова Президента України Володимира Зеленського, Голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова, Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, Першої леді України Олени Зеленської
  • Виступ Міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета
  • Телемости (до 5 хв):

– “Безпечна школа – безпечна країна” від учнівського самоврядування з Міжнародного дитячого центру “Артек” у Пущі-Водиці

– “Творці змін освітнього простору Нової української школи” від молодих вчителів Нової української школи

Також у цей час відбудеться презентація проєкту “Путівник школою” від представників громадської організації “Батьки SOS” (в Освітній агенції м. Києва) і обговорення “Освіта національних меншин: виклики та можливості” від представників місцевих органів управління освітою та ІППО, які опікуються питаннями освіти корінних народів, національних меншин (в Ужгороді)

12:00–13:00

Панельна дискусія про співпрацю з міжнародними партнерами “Нові горизонти міжнародного співробітництва”. Учасниками будуть:

  • Сергій Бабак – Голова Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій;
  • Василь Кремень – президент Національної академії педагогічних наук України;
  • Руслан Гурак – Голова Державної служби якості освіти України;
  • Яркко Лампіселка – керівник проєкту “Фінська підтримка реформи української школи”;
  • Ніколас Томас – директор Британської Ради в Україні;
  • Представник від ЮНІСЕФ в Україні.

13:45–14:45

Панельна дискусія “Розвиток підприємництва та інформаційних технологій” між заступниками голів обласних і місцевих адміністрацій.

Окрім цього, 19 серпня в межах форуму відбудуться стратегічні сесії в регіонах. Але їх онлайн-трансляція не запланована.

Всеукраїнський серпневий форум “Освіта України 30 без бар’єрів: вектори якості та успіху” проводиться за підтримки Фінського проєкту “Навчаємось разом”, що фінансується Міністерством закордонних справ Фінляндії та ЄС.

Ілюстрація: МОН

Цей матеріал підготовлено за фінансової підтримки Європейського Союзу та Міністерства закордонних справ Фінляндії. Висловлені тут погляди жодним чином не можуть сприйматися як офіційна думка Європейського Союзу чи Міністерства закордонних справ Фінляндії.


Обговорення

Розділ створено за підтримки Програмної ініціативи “Демократична практика” Міжнародного фонду “Відродження”. Позиція Міжнародного фонду “Відродження” може не збігатися з думкою автора.