Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

29 Грудня 2017

Оприлюднили характеристики тестів ЗНО для людей з проблемами зору

Український центр оцінювання якості освіти оприлюднив характеристики тестів зовнішнього незалежного оцінювання, які у 2018 році надрукують шрифтом Брайля.

Про це повідомили на сайті центру.

“Під час проходження зовнішнього незалежного оцінювання усі учасники, які в процесі навчання використовують шрифт Брайля, отримають тестовий зошит із завданнями сертифікаційної роботи та зошит відповідей. Відповіді на завдання мають бути записані рельєфно-крапковим шрифтом із використанням Брайлівського приладу для письма та грифеля з однієї сторони аркуша, починаючи з наступного після титульного”, – йдеться у повідомленні.

Надруковані шрифтом Брайля тести ЗНО з української мови і літератури матимуть 30 завдань різних форм, у тому числі – відкритої форми з розгорнутою відповіддю (власне висловлення). Для виконання тесту учасники матимуть 150 хвилин.

Сертифікаційна робота з математики складатиметься з 20 завдань різних форм, 2 з них – відкритої форми з розгорнутою відповіддю. На виконання завдань буде також 150 хвилин.

Тести з історії України міститимуть 40 завдань різних форм. Для виконання роботи учасники матимуть 120 хвилин.

Раніше Український центр оцінювання якості освіти оголосив про намір зробити тести ЗНО-2018 доступними для людей з проблемами зору.

Фото: автор – SerbBgd, Depositphotos


Обговорення