Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

31 Березня 2023

Основна сесія НМТ відбудеться у 21 країні – МОН

МОН, УЦОЯО і Донецький регіональний центр оцінювання якості освіти погодили проведення основної сесії НМТ у 21 країні.

Про це повідомляє Міністерство освіти і науки України.

Зараз підтверджено домовленості щодо проведення основної сесії НМТ у таких країнах: Австрія, Азербайджан, Болгарія, Велика Британія, Данія, Естонія, Ірландія, Іспанія, Італія, Канада, Латвія, Литва, Німеччина, Польща, Португалія, Румунія, США, Фінляндія, Франція, Чехія і Швеція.

Під час додаткової сесії учасники зможуть скласти НМТ в Іспанії, Італії, Німеччині, Польщі та Чехії.

Перемовини з окремими закордонними установами/організаціями, зокрема з тими, що розташовані у Великій Британії, Грузії, Молдові, Нідерландах, Польщі, Хорватії, Швейцарії, тривають.

Під час реєстрації з 3 квітня до 3 травня включно вступники, які планують складати тестування за кордоном, матимуть змогу вибрати із наданого переліку найзручніший для доїзду населений пункт.

Якщо з’явиться зручніша для учасника локація, до 7 травня включно можна змінити реєстраційні дані й вибрати ближчий до місцеперебування населений пункт. Про нові локації буде поінформовано на сайті УЦОЯО.

За кордоном є обмеження щодо кількості учасників, які можуть проходити оцінювання, тож у МОН радять не зволікати з вибором і реєструватися, доки є місця. Деякі локації будуть доступні тільки в межах додаткової сесії НМТ.

НМТ за кордоном проводитимуть так само, як в Україні, – у спеціально обладнаних тимчасових екзаменаційних центрах, де з учасниками працюватимуть українськомовні педагоги, навчені українськими експертами, на засадах прозорості й справедливості.

Читайте також: “УЦОЯО оприлюднив демонстраційний тест НМТ з іспанської мови”.

Фото: автор – luminastock, Depositphotos


Обговорення