Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

11 Березня 2021

Основи безпечних безготівкових оплат для підлітків – дивіться освітній серіал Mastercard та МОН

Для старшокласників та першокурсників створили освітній серіал “Фінансовий SkillUp. Школа платіжної грамотності”, який допоможе засвоїти базові навички безготівкових розрахунків та розібратися з ключовими правилами безпеки.

Він доступний на сайті Mastercard.

Вебсеріал складається з п’яти серій по 5–8 хвилин, в яких підлітки Саня та Соня простою мовою розповідають:

  • як тінейджерові самостійно відкрити банківську картку;
  • чим відрізняються картки та які можливості дають;
  • як захистити персональні дані й платежі;
  • як розраховуватися карткою в магазині та онлайн;
  • про основи безпечного геймінгу: як поповнювати ігровий рахунок, захистити свій ігровий акаунт і протистояти кіберзлочинцям.

Серіал створений за підтримки Міністерства освіти і науки України та увійде до програми шкільного факультативу “Фінансова грамотність”.

Його можна переглянути на ютюбі за цим посиланням або нижче:

“Оплати карткою в магазинах, розрахунки NFC-гаджетами в транспорті, онлайн-шопінг – безготівковий спосіб життя поступово стає для кожного з нас корисною звичкою. Незважаючи на те, що ми розраховуємося картками дуже часто, 54% українців хотіли би ще більше знати про правила безпечного користування фінансовими інструментами.

І одне з наших завдань – ще в школі навчити юних українців основ фінансової грамотності, щоб у майбутньому вони були готові до життя в цифровому світі та вміли безпечно користуватися сучасними платіжними інструментами”, – зазначає директорка з комунікацій Mastercard в Україні та Молдові Олександра Гонтар.

Серіал створений в партнерстві Mastercard, Міністерства освіти та науки України, Інституту банківської справи, Інституту модернізації змісту освіти, Асоціації “ЄМА” та Федерації кіберспорту України UESF.

Ілюстрацію надали творці курсу


Обговорення