Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

13 Березня 2023

Освітній омбудсмен вимагає від МОН негайно припинити співпрацю з Parimatch

10 березня 2023 року Президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО щодо запровадження санкцій проти 120 фізичних та 287 юридичних осіб, зокрема щодо букмекерської компанії Parimatch.

На своїй сторінці у Facebook освітній омбудсмен Сергій Горбачов опублікував звернення до міністра освіти і науки Сергія Шкарлета.

Омбудсмен нагадав, що в серпні 2022 року МОН підписало Меморандум з благодійним фондом компанії Parimatch (повідомлення на сайті міністерства від 16 серпня 2022 року – за посиланням). Сергій Горбачов зазначив, що на момент укладення угоди зазначав, що “офіційно оголошена співпраця Міністерства освіти і науки з публічно афілійованою структурою букмекерської компанії викликає питання етичності подібних дій”.

Тепер, після накладення санкцій на компанію Parimatch, що включає заборону її діяльності на території України, така співпраця є безсумнівно неприйнятною.

Відповідно Сергій Горбачов звернувся до МОН з листом, у якому попросив негайно відкликати підпис Міністерства освіти і науки під цим Меморандумом та оприлюднити заяву про припинення співпраці Міністерства освіти і науки України з підсанкційною букмекерською компанією Parimatch та афілійованими з нею структурами.

Питання про співпрацю із Parimatch порушила й депутатка Верховної Ради України Інна Совсун на своєму Телеграм-каналі: “Тоді Шкарлет обґрунтовував таку кампанію лозунгом про “важливість підвищення компетенції вчителів фізкультури”, коли насправді – виховував лояльність до азартних ігор прямо зі школи”. Як зазначила депутатка, виникає питання, чи будуть запроваджені санкції і проти міністра освіти у зв’язку із такою співпрацею.

Читайте також: “До освітян-колаборантів застосуватимуть санкції – розпорядження Кабміну”.

Фото: Телеграм-канал Інни Совсун


Обговорення