Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

12 Листопада 2021

Переможницею Global Teacher Prize 2021 стала американка – що про неї відомо

Переможницею всесвітнього конкурсу Global Teacher Prize стала американська вчителька Кейшія Торп.

Про це йдеться на офіційному сайті конкурсу.

Кейшія відома тим, що допомогла отримати вищу освіту випускникам шкіл із бідних сімей, зокрема біженцям, імігрантам та їхнім дітям. Її обрали з більш ніж 8 000 номінантів на Global Teacher Prize зі 121 країни.

Нині вона викладає учням 12-х класів англійську мову в Міжнародній середній школі Ленглі Парк, Блейденсбург, що в штаті Меріленд. Кейшія інтегрувала уроки англійської в культуру її учнів. Це було необхідно через те, що вони чи їхні батьки не народилися в США, а є вихідцями з Латинської Америки, Карибського басейну, Близького Сходу, Африки тощо. Для цього вчителька повністю переробила навчальний план.

У результаті, учні почали на 40% частіше читати. Завдяки цьому школа отримала найвищі показники в знанні англійської у шкільному окрузі.

95% її учнів походять із малозабезпечених сімей. Кейшія виділяє велику кількість часу для допомоги старшокласникам у складанні заявок на вступ до коледжів. Тільки у 2018–2019 роках вона безплатно допомогла своїм випускникам виграти стипендій у понад 6,7 мільйонів доларів в 11 закладах освіти.

Також Кейшія разом зі своєю сестрою Трейшею Торп заснували U.S. Elite International Track and Field – благодійну організацію, яка надає студентам-спортсменам у всьому світі можливість отримати стипендії коледжів та університетів США. Вона створила цілу мережу спортивних тренерів із коледжів, які сприяють отриманню стипендії у своєму навчальному закладі. Організація вже допомогла понад 500 студентам.

Кейшія раніше отримала нагороду “Медаль Досконалості” від губернатора штату Меріленд за роботу в освіті. Також вона була номінанткою National Life Changer у 2018–2019 роках. Цю нагороду отримують учителі, які надихають, допомагають учням та є взірцями позитивного впливу й лідерства.

Раніше ми писали, що переможцем Global Teacher Prize Ukraine став Артур Пройдаков. Читайте інтерв’ю з ним.

Фото: globalteacherprize.org


Обговорення