Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

8 Липня 2023

Перерозподіл освітньої субвенції на 107 млн гривень: куди спрямують кошти

7 липня 2023 року уряд затвердив розпорядження Кабміну “Про перерозподіл обсягу освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам у 2023 році”.

Про це повідомила пресслужба Міністерства освіти і науки України.

Передбачається перерозподіл субвенції між місцевими бюджетами на суму 107 млн гривень. Ці кошти спрямують на:

  • оплату праці з нарахуваннями педагогічних працівників у громадах, у яких допустили помилки під час заповнення персональних даних учнів;
  • здійснення необхідних виплат вчителям Херсонщини, які перебувають на простої.

“Близько 85 млн гривень ми спрямуємо додатково Херсонській області, аби провести всі необхідні виплати вчителям і, зокрема, заплатити відпускні учителям регіону, які перебувають у простої”, – додав прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Також 7 липня на засіданні уряду внесли зміни до Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на облаштування безпечних умов у закладах загальної середньої освіти. Про це повідомив Сергій Бабак, голова Комітету ВРУ з питань освіти, науки та інновацій.

Передбачено, що в окремих випадках, в умовах дії правового режиму воєнного стану в Україні, за обґрунтованим поданням засновника закладу загальної середньої освіти, рішенням голови обласної, Київської міської військової адміністрації, кошти субвенції, у межах розподілу видатків можуть бути спрямовані на реалізацію проєктів пов’язаних із будівництвом, реконструкцією, реставрацією та капітальним ремонтом інших об’єктів, що складають фонд захисних споруд цивільного захисту”, – розповів Сергій Бабак.

Також, за його словами, використання субвенції здійснюється на засадах співфінансування. Зокрема, для бюджету Києва не більше як 70 % фінансування здійснюється із субвенції та не менш як 30 % – з коштів місцевого бюджету.

Читайте також:Субвенція на НУШ і угоди на друк підручників — очільник МОН анонсував фінансування освіти”

Фото: Урядовий портал


Обговорення