Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

21 Червня 2023

Перша партія підручників НУШ з української мови прибула до України

До кінця червня в МОН розраховують отримати усі 503 тисячі підручників з української мови для 5 класу, які до 1 вересня будуть доставлені безпосередньо до шкіл.

Про це на своїй Facebook-сторінці повідомив міністр освіти і науки України Оксен Лісовий.

Цей наклад ще минулого року погодилися безоплатно надрукувати партнери з Європейської Комісії.

“Нині ведемо перемовини про друк ще однієї партії підручників з інших предметів. Це суттєва допомога від наших європейських друзів. Вдячний за послідовну підтримку українських дітей та педагогів”, – зазначив міністр.

За його словами, Єврокомісія надрукувала підручники видавництв “Ранок” й “Освіта”, які безоплатно надали свої макети й право на друк. Доставку підручників з ЄС до України підтримала організація Plan International. Оксен Лісовий подякував за допомогу всім учасникам процесу.

Запаковані підручники з української мови

Міністр окреслив загальну ситуацію із підручниками для НУШ. Зокрема, на 2023 рік у державному бюджеті на це передбачено 754,9 млн гривень.

За ці кошти видадуть

  • 65% усіх необхідних підручників для учнів 6 класу;
  • підручники з історії України для 5 класу;
  • підручники шрифтом Брайля;
  • підручники для шкіл з навчанням мовами національних меншин з усіх предметів для 5-6 класів.

Крім того, частину підручників для 5 класу надрукували минулого року за підтримки партнерів (із математики, польської мови, природничої галузі).

“Нині з партнерами ведемо перемовини щодо друку решти підручників для 5-6 класів. Уже маємо низку домовленостей, зокрема і з Єврокомісією. Ми розуміємо, що наявність підручників – це питання, яке турбує і педагогів, і школярів, і батьків. Тож робимо все, щоб у новому навчальному році учні 5-6 класів навчалися за новими підручниками НУШ”,  – запевнив Оксен Лісовий.

Читайте також: “Що далі з друком підручників для 5-7 класів – відповідь МОН”.

Фото: Facebook Оксена Лісового


Обговорення