Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

22 Грудня 2022

“Під час війни вакцинація не втратила актуальності”, – головний санітарний лікар

Вакцинація дітей за Національним календарем щеплень триває попри повномасштабну війну. До України в якості гуманітарної допомоги доставлено 190 тис. доз вакцини БЦЖ проти туберкульозу, 60 тис. комбінованих вакцин для профілактики кашлюка, дифтерії, правця, гепатиту В та гемофільної інфекції b (ХІБ)

Про чергову допомогу від ЮНІСЕФ повідомило Міністерство охорони здоров’я.

“Туберкульоз особливо небезпечний для немовлят, а пʼятикомпонентні вакцини надзвичайно актуальні в умовах можливих перебоїв з поставками. Завдяки цим вакцинам за один візит до лікаря дитина отримує захист одразу від пʼяти хвороб”, – зазначив головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

Вакцини, закуплені ЮНІСЕФ за кошти донорів, Україна отримує не вперше: цього року вже були доставлені вакцини проти поліомієліту, кору-краснухи-паротиту, дифтерії-правця, гепатиту В, сказу.

МОЗ нагадує: вакцини, які відносяться до Національного календаря щеплень, доступні для населення безоплатно.

 “Якщо у вашому населеному пункті є доступ до послуг з вакцинації – скористайтеся цим, не відкладайте щеплення на потім, особливо, якщо пропустили якісь дози за календарем. У час, коли небезпека чатує повсюдно, захистіть дитину принаймні від хвороб, яким можна запобігти вакцинацією”, – наголосив Ігор Кузін.

Читайте також: “Партнерська допомога вакцинами: можна щепити себе і дітей від COVID-19, туберкульозу, дифтерії і правця”.

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: автор – AndrewLozovyi, Depositphotos


Обговорення