Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

7 Червня 2024

Підготовка до нового навчального року й осінньо-зимового періоду: МОН оприлюднило рекомендаційний лист

Міністерство освіти і науки опублікувало документ про підготовку закладів освіти до нового 2024-2025 навчального року та осінньо-зимового періоду.

Ознайомиться з текстом можна нижче або за посиланням.

Зокрема, в умовах дії воєнного стану й віялових відключень або повного блекаута МОН пропонує:

  • врахувати в роботі Інструктивно-методичні матеріали про порядок підготовки закладу освіти до нового навчального року й опалювального сезону;
  • включати фахівців з державного нагляду (контролю) до складу комісій по прийому готовності закладу освіти до нового навчального року (за згодою);
  • забезпечити заклади освіти із цілодобовим перебуванням учнів / вихованців (спеціальних закладів освіти, санаторних шкіл, дитячих будинків), а також закладів та установ, що віднесені до критичної інфраструктури, генераторами, запасами пального до них, а також запасами вугілля й дров для пічного опалення тощо;
  • врахувати в роботі рекомендації Міністерства охорони здоров’я України щодо організації харчування в укриттях (додали до листа МОН).

Так, у листі йдеться, що для організації очного навчання громади мають продовжити роботу із забезпечення закладів освіти укриттями, з урахуванням усіх необхідних вимог.

Крім того, МОН просить керівників:

  • закладів фахової передвищої й вищої освіти державної та комунальної форми власності;
  • закладів дошкільної освіти компенсуючого типу (спеціальні), комбінованого типу (зі спеціальними групами) та загального розвитку із цілодобовим режимом роботи;
  • спеціальних закладів загальної середньої освіти;
  • санаторних шкіл і дитячих будинків

до 15 червня 2024 року (а потім щомісяця) проінформувати МОН про наявність генеруючих пристроїв. Для цього необхідно заповнити опитувальник за посиланням.

Крім того, керівники департаментів (управлінь) освіти і науки обласних, Київської міської військових адміністрацій, мають також до 15 червня 2024 року заповнити опитувальник про наявність електрогенераторів (газотурбінних та газопоршневих установок тощо) у закладах професійної (професійно-технічної) освіти. Зробити це можна за посиланням. Надалі відповідну інформацію необхідно надавати МОН щомісяця до 25 числа.

У МОН наголосили, що рішення про порядок підготовки та перевірки готовності закладів освіти до нового навчального року й опалювального сезону ухвалюють керівники.

До свого листа МОН також додало рекомендації Міністерства охорони здоров’я щодо організації харчування в закладах освіти під час воєнного стану, зокрема, в укриттях.

У МОЗ рекомендують передбачити в сховищах принаймні кількаденний запас продуктів тривалого зберігання й організувати там умови для вживання їжі / напоїв.

Для освітніх управлінців і педагогів також доступний рекомендований перелік продуктів, у якому вказані середня добова кількість для учнів різного віку й освітян.

6662c37d08d17142631265

Читайте також: “Із санвузлами, проєкторами та генераторами: як та за чий кошт облаштовують укриття для школярів на Чернігівщині”.

Титульне фото: freepic.com


Обговорення