Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

9 Серпня 2023

Підготовка до пілоту моніторингу якості початкової освіти: у фокусі уваги природничо-наукова компетентність

В Українському центрі оцінювання якості освіти триває підготовка до проведення пілотного етапу третього циклу загальнодержавного зовнішнього моніторингу якості початкової освіти, який стартує вже восени. Основний етап ЗЗМЯПО відбудеться навесні 2024 року.

Про це повідомив УЦОЯО.

Під час пілоту перевірять інструментарій для оцінювання ще однієї компетентності випускників початкової школи: крім читацької та математичної, у фокус уваги потрапить також природничо-наукова компетентність.

Наразі фахівці УЦОЯО працюють над розробленням рамкового документа з її оцінювання та інструментів (тестів, анкет) для вимірювання рівня сформованості природничо-наукової компетентності в учнів.

Перші два етапи ЗЗМЯПО відбулися в 2018 та 2021 роках. Тоді в межах циклів оцінювали рівень сформованості у випускників і випускниць початкової школи двох ключових компетентностей – читацької та математичної. Також організатори виявили чинники, які впливали на цей показник. Ознайомитися з результатами попередніх етапів можна за посиланням.

Раніше ми розповідали, що відомий пороговий бал успішного проходження сертифікації: 46 вчителів отримали максимальну кількість

Титульне фото: УЦОЯО


Обговорення