Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

19 Квітня 2023

Півтора мільярда субвенції на укриття досі не розподілені

Станом на 19 квітня 2023 року півтора мільярда гривень субвенції на облаштування безпечних умов у школах досі не розподілені.

Це питання порушили депутат Верховної Ради України Сергій Колебошин і освітній омбудсмен Сергій Горбачов під час панельних дискусій після презентації дослідження якості організації освітнього процесу в умовах війни від Державної служби якості освіти.

Субвенція – півтора мільярди. Досі не прийнятий порядок її використання. Зараз середина квітня – коли робити ці бомбосховища?” – зазначив Колебошин, аналізуючи проблему освітніх втрат, пов’язаних із дистанційним навчанням.

З його думкою у своєму виступі погодився Сергій Горбачов: “19 квітня, а ми не маємо розподілу субвенції і порядку використання коштів, які є в громадах”.

Щодо останнього освітній омбудсмен додав: “Є одна річ, яку потрібно ухвалювати негайно. Це зміни до постанови № 590, яка просто заблокувала використання коштів, які навіть є в громадах, для підготовки до нового навчального року”.

За словами омбудсмена, у нього є близько 30 звернень від громад, які не можуть освоїти залишки бюджетних коштів на освіту.

Читайте також: “Бюджет на освіту: 2023 vs 2022”.

Фото: Тернопільська ОДА


Обговорення