Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

12 Вересня 2023

Поділ класу на групи: у МОН пояснили, на яких уроках і за яких умов це можливо

У Міністерстві освіти і науки України розповіли, під час вивчення яких предметів і за яких умов класи можуть бути поділені на групи.

Роз’яснення щодо цього питання МОН оприлюднило в листі про інструктивно-методичні рекомендації щодо викладання навчальних предметів та інтегрованих курсів у закладах загальної середньої освіти у 2023-2024 навчальному році.

Ознайомитися з текстом документу можна за посиланням.

Як зазначили в міністерстві, поділ класів на групи при вивченні окремих предметів у школах здійснюють відповідно до додатку 2 Порядку, затвердженого наказом МОН від 20.02.2002 № 128.

Зокрема, учнів можна поділити на окремі групи:

  • при вивченні української та іноземної мов (за умови наявності в класі понад 27 учнів);
  • під час вивчення у 5-6 класах інтегрованого мовно-літературного курсу: у такому випадку клас треба ділити на групи не менше ніж на чотирьох уроках на тиждень, що відповідає мінімальному та рекомендованому тижневому навантаженню для вивчення української мови;
  • при проведенні практичних занять із інформатики з використанням комп’ютерів (за умови не менше 8 учнів у групі);
  • при проведенні уроків із трудового навчання, технологій (окремо для хлопців і дівчат) за умови наявності в класі понад 27 учнів, але не менше 8 учнів у групі;
  • при проведенні уроків із фізичної культури в 10-11 класах (окремо для юнаків і дівчат) за умови наявності в класі понад 27 учнів, але не менше 8 учнів у групі.

Читайте також: “Війна мала стати причиною для “генерального прибирання” освітніх програм – Іванна Коберник”.

Титульне фото: Ліцей №241 у Києві; НУШ


Обговорення