Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

4 Жовтня 2017

Потрібно запитувати місцеву владу про гроші на школи – радниця міністра

В рамках децентралізації кількість надходжень до місцевих бюджетів збільшилася на 50–60%, і батькам учнів потрібно запитувати, куди місцеві органи влади витратили ці надходження.

Про це заявила радниця міністра освіти Іванна Коберник в ефірі 7 каналу.

Також вона порадила перш ніж здавати гроші на наступний ремонт у школі, запитати в директора, чи він надсилав до місцевого управління освіти бюджетний запит. Також батьким самі можуть надсилати запити в управління, аби уточнити, на що та скільки було виділено коштів.

“У Києві виділено по 100 тисяч гривень на оці дрібниці – принтер, віники, крейда, папір. Це було вперше виділено 2016 року. 40% шкіл не скористатилися цими грошима, бо їм простіше збирати з батьків, ніж проводити прозорі тендери, купувати те, що потрібно, за документами”, – зазначила Іванна Коберник.

Проте часом і самі батьки вважають, що збирати гроші на школу – це їхній обов’язок.

“Вони думають, що треба платити і нікого не запитувати, куди йдуть гроші, бо так буде краще для їхньої дитини. Від цього стереотипу теж треба відмовлятись. Треба вітати тих, хто ставить запитання: “Куди йдуть наші гроші?”, – сказала радниця міністра.

Нагадаємо, 5 вересня Верховна Рада ухвалила новий закон “Про освіту”, а 28 вересня він набув чинності. Він зобов’язує кожну школу оприлюднювати інформацію щодо фінансових надходжень та їх використання.

“Нова Українська Школа”

Фото: автор –Volkan Olmez, Unspalsh


Обговорення