Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

14 Квітня 2023

Презентація дослідження освіти під час війни: ДСЯО запрошує освітян долучитися до онлайн-трансляції

19 квітня Державна служба якості освіти презентує дослідження освіти під час війни. Воно охопило 150 шкіл з усіх областей України. В онлайн-анкетуванні взяли участь директори шкіл, вчителі, учні та батьки. Під час заходу ДСЯО розповість про основні знахідки, виокремлені тенденції та проблеми.

Про це Державна служба якості освіти повідомляє на своєму сайті.

Захід відбудеться 19 квітня 2023 року в UNIT.City (зала Core), початок об 11:00.

Зацікавлені можуть переглянути трансляцію на каналі YouTube Державної служби якості освіти.

Дослідження провела в грудні 2022 – січні 2023 року Державна служба якості освіти України за підтримки ініціативи “Збереження доступу до шкільної освіти”, що впроваджується проєктом “Супровід урядових реформ в Україні” (SURGe).

За результатами дослідження з’ясували, як працюють заклади освіти в умовах воєнного стану, як війна вплинула на доступ дітей до освітнього процесу. Автори дослідження також визначили професійні та організаційні виклики, потреби, з якими зіткнулися заклади освіти й педагогічні працівники в умовах війни, зібрали інформацію про рівень технічного забезпечення учасників освітнього процесу у сільській та міській місцевостях, дослідили, які, на думку педагогів, результати навчання учнів.

Після презентації відбудеться панельна дискусія “Як забезпечити якість освітнього процесу?” за участі таких спікерів:

  • міністра освіти і науки України Оксена Лісового;
  • голови Державної служби якості освіти України Руслана Гурака;
  • директорки Українського центру оцінювання якості освіти Тетяни Вакуленко;
  • заступника голови Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій Сергія Колебошина.

Модеруватиме розмову керівниця сектору освіти проєкту “Супровід урядових реформ в Україні” (SURGe), міністерка освіти і науки України (2019-2020) Анна Новосад.

Читайте також: ““Подолання освітніх втрат з української мови та літератури в 5-11 класах”: презентували рекомендації для освітян”.

Фото: СТС Суми


Обговорення