Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

26 Липня 2021

Президентських стипендій для переможців міжнародних олімпіад не буде

Кабінет Міністрів України цього року не буде виплачувати президентські премії переможцям міжнародних олімпіад, пише DT.UA.

Зокрема, про це зазначено в постанові Кабміну від 14 квітня 2021 р. №347.

Зазвичай процедура участі українських школярів у міжнародних олімпіадах починалася з визначення переможців всеукраїнських олімпіад. Проте торік усеукраїнські олімпіади не проводили через карантинні заходи.

“За правилами міжнародних олімпіад, щоби наші діти могли брати в них участь, обов’язково має відбутися їхній Всеукраїнський етап і потім відбірковий тур. Але рік тому Міносвіти вирішило не проводити Всеукраїнських олімпіад під час карантину. З одного боку – це турбота про здоров’я дітей, а з другого, наприклад, можна було провести Всеукраїнський тур заочно, під прицілом відеокамер і в присутності спостерігачів.

А якщо немає відбіркових Всеукраїнських олімпіад, команда не може брати участь у міжнародній. Такі правила. Розуміючи, що рішення Міністерства загрожує недопущенням до міжнародних змагань, керівники команд і вчителі узялися розв’язувати проблему самостійно. Благо, зареєструватися на міжнародну олімпіаду можна й без МОН“, пише Онищенко.

Українські школярі таки змогли взяти участь в олімпіадах і привезти нагороди. Кошти на участь знайшли в меценатів. Водночас уряд видав порядок призначення та виплати премій Президента України для переможців всеукраїнських і міжнародних учнівських олімпіад з навчальних предметів, там написано таке:

“У разі коли IV етап всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів не проводився у зв’язку із … проведенням протиепідемічних заходів, … питання про призначення і виплату премій для переможців всеукраїнських і міжнародних олімпіад не розглядається.

Раніше ми писали, що українські школярі посіли шосте місце на міжнародній олімпіаді з математики та четверте місце в європейській олімпіаді з інформатики.

Фото: автор – IgorVetushko, Depositphotos


Обговорення