Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

19 Квітня 2023

Прокуратура повідомила про підозру групі педагогів-колаборантів з Луганщини

На Луганщині викрили п’ятьох освітян, які співпрацювали з ворогом у сфері освіти.

Про це повідомляє “Українська правда” із посиланням на прокуратуру Луганської області.

Колаборантам повідомили про підозру в розповсюджені пропаганди рф та колабораціонізмі. Як з’ясувало слідство, педагоги від початку повномасштабного вторгнення почали впроваджувати російські навчальні стандарти в закладах освіти, зокрема в школах.

Діяльність групи з березня 2022 року і до сьогодні очолює так звана начальниця управління освіти “адміністрації” Старобільського району “ЛНР”.

За даними правоохоронців, підозрювана розробила й реалізувала план просування російської пропаганди й прокремлівських наративів – зокрема, призначила чотирьох директорів “державних загальноосвітніх установ “ЛНР”” у Старобільському районі.

Учасники злочинної групи активно коментують питання освіти, дають інтерв’ю на регіональному телеканалі так званої “ЛНР” (“Луганск 24”), а також організовують публічні заходи, де активно підтримують окупаційну владу.

Правоохоронці з’ясували, що діяльність незаконних закладів освіти на території регіону підозрювані також висвітлювали на сторінках у соціальних мережах “Вконтакте” та Telegram, на інтернет сторінці “ZOV ЛНР”, на сайті “Міністерства освіти та науки “ЛНР”” та “офіційному сайті адміністрації Старобільського району “ЛНР””.

Підозрюваним загрожує до 12 років позбавлення волі.

Читайте також: “Освітянка-колаборантка “розкритикувала” НУШ для російських ЗМІ”.

Фото: Луганська обласна прокуратура


Обговорення