Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

18 Червня 2023

Пропагувала у школі російські наративи та вмикала ворожий гімн – СБУ вивчає справу колаборантки з Херсонщини

За співпрацю з окупантами та переведення освітнього процесу на російські програми вчительку із Сиваського ліцею №2 можуть ув’язнити на 3 роки. Наразі СБУ в Івано-Франківській області спільно з обласною прокуратурою проводить розслідування, а освітянці повідомили про підозру у колабораційній діяльності.

Як повідомляє СБУ, жінка раніше працювала вчителькою Сиваського ліцею № 2 Новотроїцької селищної ради, а ще раніше обіймала посаду директора цього закладу освіти.

Після повномасштабного вторгнення окупаційна адміністрація “Новотроїцького муніципального округу” призначила її директоркою т.зв. “державного бюджетного освітнього закладу “Сиваська школа №2”.

Жінка активно впроваджувала в школі стандарти освіти держави-агресора, навіть пройшла курси “перекваліфікації” у тимчасово окупованому Криму. Освітянка проводила виховні години для працівників школи, дітей та їхніх батьків, під час яких вела проросійську пропаганду. А на всіх урочистостях за її вказівкою піднімався російський прапор та лунав гімн російської федерації.

Читайте також: “Була окупаційною заступницею “міністра освіти і науки Запорізької області”: колаборантці повідомили про підозру”

Фото: СБУ


Обговорення