Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

19 Жовтня 2023

“Просвітницькі маршрути”: окупанти відправлять “на ознайомлення” 10 тисяч українських дітей до москви та петербурга

До кінця року 10 тисяч українських дітей із ТОТ Запорізької, Херсонської, Луганської та Донецької областей росіяни відправлять за маршрутами так званого “культурного просвітництва”.

Про це повідомили на сторінці офісу Омбудсмана України.

Спеціально для дітей “з нових територій росії” окупанти створили “Культурну карту 4+85” та розробили 8 “просвітницьких маршрутів” для ознайомлення “з багатою культурною спадщиною великої країни”.

У програмах (окрім вистав, парків, екскурсій містами), дітей возять у спеціально створені музеї “Подвиг Народа”, де агітують брати участь у військових квестах.

Про все це стало відомо за результатами моніторингу інформаційних інтернет-каналів російської та окупаційної влади на ТОТ”, – повідомив Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець.

Як повідомляють пропагандистські канали, примусово “помилуватися унікальними досягненнями росії” вже мали змогу діти з Луганщини та Донеччини. Далі черга за 300 дітьми із Запорізької області.

Я говорив про це в Нью-Йорку, Римі, Кракові, і не втомлюсь повторювати – примусово занурюючи українських дітей у російський освітній і культурний простір, рф продовжує насильницьку геноцидну політику проти України. Стирається не одне покоління українців. У сучасному світі, де основоположними постулатами для цивілізованих країн є захист невід’ємних прав та свобод людини незалежно від країни народження і місця походження, так не повинно бути“, – акцентує Лубінець.

Читайте також: “України немає, а любити треба росію”: як країна-агресорка перевиховує наших учнів в окупації через підручники”.

Фото: Офіс Омбудсмана України


Обговорення