Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

21 Червня 2024

Проєкт порядку та критеріїв відбору організацій / установ, які захочуть підключитися до “Мрії”: МОН запрошує до громадського обговорення

Міністерство освіти і науки України запрошує освітян, батьків, здобувачів освіти та всіх зацікавлених до громадського обговорення проєкту наказу “Про затвердження Порядку та критеріїв відбору суб’єктів господарювання для включення їх до переліку суб’єктів господарювання, які підключені до освітнього мобільного додатка “Мрія””.

Ознайомитися з текстом документа можна нижче або за посиланням.

16 лютого Уряд України ухвалив постанову №177, якою затвердив Положення про функціонування освітнього мобільного додатка “Мрія”.

Згідно з ним “Мрія” є інформаційно-комунікаційною системою, призначеною для:

  • автоматизації управління закладами загальної середньої освіти;
  • інформаційної підтримки учнів і батьків;
  • забезпечення рівного доступу до знань;
  • користування освітніми й інформаційними ресурсами та мультимедійними навчальними матеріалами;
  • збору, обробки, накопичення або передачі даних про освітній процес;
  • розвитку інтелектуальних та фізичних здібностей учнів, відстежування їхньої успішності;
  • формування необхідних для самореалізації учнів компетентностей.

Як додали в МОН, додаток також призначений для створення, обробки, обміну інформацією та документами в електронній формі, зокрема, з центральною базою даних програмно-апаратного комплексу АІКОМ.

Крім того, школярі та школярки зможуть використовувати Мрія-ID замість учнівського квитка (у передбачених законодавством випадках). Згідно з положенням, організації та установи, які підключені до застосунку, також можуть надавати дітям, що мають Мрія-ID, бонуси (знижки на товари, послуги, призи, премії). Перелік таких суб’єктів затверджуватиме МОН.

Проєкт акту, який пропонують до громадського обговорення, покликаний врегулювати порядок та критерії відбору суб’єктів господарювання, які виявлять намір (бажання) підключитися до додатка “Мрія”

“Вони матимуть чіткий та прозорий механізм відбору для такого включення та зможуть долучитися до формування нової освіти України, мотивувати та заохочувати дітей навчатися, розвивати свій людський капітал”, – додали в МОН.

Зауваження та пропозиції до проєкту всі охочі можуть надіслати в довільній формі до 5 липня 2024 року на електронну адресу: [email protected].

Звіт про результати громадського обговорення оприлюднять на сайті МОН.

Читайте також: “Оновлення Типової освітньої програми для 5–9 класів НУШ: освітян запрошують до громадського обговорення проєкту змін”.

Титульне фото: “НУШ”


Обговорення