Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

23 Серпня 2024

Проєкт змін до Порядку ведення обліку дітей дошкільного і шкільного віку: освітян запрошують до громадського обговорення

Міністерство освіти і науки України запрошує освітян і всіх зацікавлених до громадського обговорення проєкту постанови Кабінету Міністрів України “Про внесення змін до Порядку ведення обліку дітей дошкільного, шкільного віку, вихованців та учнів”.

Ознайомитися з порівняльною таблицею можна нижче або за посиланням.

Як розповіли в МОН, проєкт постанови розробили для врегулювання:

  • чіткого механізму взаємодії між закладом освіти (або органом управління у сфері освіти) зі службою в справах дітей та органами Національної поліції;
  • термінів опрацювання й передачі інформації про дітей, не охоплених навчанням;
  • механізму дій для розв’язання проблемних питань під час ведення обліку дітей дошкільного й шкільного віку.

Зокрема, у документі пропонують додати до тексту постанови пункт про те, що діти, які мають особливі освітні потреби, офіційно вважаються дітьми шкільного віку з 8 років.

Крім того, згідно з порівняльною таблицею, тепер у разі невідвідування дитиною закладу освіти протягом п’яти днів з невідомих або без поважних причин, відповідальна особа у закладі освіти має внести у профіль учня / вихованця відмітку “не охоплена (не охоплений) навчанням”. Раніше цей термін складав 10 днів.

У документі також йдеться, що:

  • інформацію про відмітку в профілі дитини “не охоплена (не охоплений) навчанням” після опрацювання працівниками органів управління у сфері освіти, необхідно передати до територіального органу служби у справах дітей протягом трьох робочих днів (раніше обмеження в термінах не було);
  • працівники служби у справах дітей після опрацювання отриманої інформації мають надіслати дані в письмовій формі до територіальних органів Національної поліції протягом двох робочих днів (після цього органи Національної поліції мають вжити заходів для розшуку дитини та повернення її до навчання).

Зауваження та пропозиції до проєкту можна надіслати в довільній формі до 5 вересня 2024 року на електронну адресу: [email protected] (Тетяна Нагірняк).

Звіт про результати громадського обговорення оприлюднять на сайті МОН.

pt-do-ho-proyekt-post-kmu-pro-vnesennya-zmin-do-poryadku-vedennya-obliku-ditey-doshkilnoho-shkilnoho-viku-vykhovantsiv-ta-uchniv-22082024 (2)

Читайте також: “МОН затвердило Порядок та умови здобуття освіти в школах України в умовах воєнного стану”.

Титульне фото: freepic.com


Обговорення