Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

28 Червня 2024

Приблизно 50% шкіл мають альтернативні джерела живлення

Заклади освіти України мають понад 12 тисяч генераторів. На кінець навчального року приблизно в половині шкіл могли забезпечити навчання завдяки альтернативним джерелам живлення.

Про це розповіли на нараді щодо завершення 2023-2024 навчального року і підготовки до наступного, повідомляє Урядовий портал.

По завершенню наради Прем’єр-міністр Денис Шмигаль дав завдання керівникам обласних військових адміністрацій перевірити заклади освіти на предмет готовності до опалювального сезону.

Також, за інформацією МОН, у 2024 році очно працюють 58% шкіл (7,3 тис.). У них навчається понад 1,7 млн учнів. Ще 19% закладів освіти (2,4 тис.) працюють дистанційно, а 22% (2,8 тис.) – у змішаному форматі.

Укриття є в 10,5 тисяч шкіл, а в понад 5 тисяч закладів освіти є умови для організації навчання в сховищах. На нараді нагадали, що цьогоріч Уряд передбачив 2,5 млрд грн на облаштування безпечних умов у школах. Кошти вже розподілено на 50 проєктів. Перелік громад, які отримають фінансування, доступний тут.

Раніше в МОН розповіли, що ОТГ, які не отримають субвенцію цього року, зможуть отримати її в наступному або залучити фінансування з інших джерел, наприклад, від партнерів із розвитку або інвесторів. Для цього варто внести свої проєкти на платформу DREAM.

Читайте також:Економія електроенергії: МОН оприлюднило рекомендації для закладів освіти”.

Титульне фото: Суспільне


Обговорення