Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

30 Серпня 2024

Публічні дашборди: де шукати інформацію з освітніми індикаторами й дані про розподіл цифрових пристроїв

Щоб отримати оперативну інформацію про різні аспекти діяльності освітньої системи України, представники громадськості, освітяни та всі зацікавлені можуть скористатися публічними дашбордами. Інформаційні панелі містять актуальні й перевірені дані, а також мають зручний інтерактивний інтерфейс і функцію порівняння показників.

Про це повідомило Міністерство освіти і науки України.

Так, для користувачів і користувачок доступні:

Як розповіли в МОН, інформаційні панелі покликані забезпечити прозорість процесу розподілу освітніх субвенцій. Завдяки їм представники органів влади на місцях зможуть краще зрозуміти принципи формування фінансових ресурсів і раціонально використовувати виділені кошти для підтримки освітніх програм, інфраструктури й інновацій у сфері освіти.

Зокрема, дашборд “Цифрові пристрої, передані закладам освіти” містить:

  • інформацію про загальну кількість ноутбуків, планшетів та інших цифрових пристроїв, які передали закладам освіти України;
  • інтерактивну карту України, яка показує кількість пристроїв, переданих у кожну область чи конкретний заклад освіти;
  • інформацію про розподіл пристроїв за типами й моделями;
  • інформацію про організації та фонди, які зробили внесок у забезпечення закладів освіти України цифровими пристроями, а також обсяги їхньої підтримки.

Водночас на дашборді з освітніми індикаторами доступні:

  • інформація про кількість учнів, наповнюваність класів, частку учнів різних класів, склад педагогічного персоналу тощо;
  • функція порівняння показників різних регіонів і населених пунктів;
  • інструменти для відстеження змін у ключових показниках освіти за певний період і багато іншого.

У МОН також розповіли, що зараз фахівці міністерства готують інформаційні довідки з докладними розрахунками обсягів освітньої субвенції для обласних бюджетів і бюджетів територіальних громад.

Читайте також: ““Технології вбивають бюрократію”: Михайло Федоров розповів про цифрові рішення, які готують для вчителів, учнів і батьків”.

Титульне фото: Центр аналітично-методичного та матеріально-технічного забезпечення розвитку закладів освіти Тернопільської області


Обговорення