Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

31 Травня 2022

путін підписав указ про спрощене отримання громадянства українськими дітьми-сиротами

Президент росії владімір путін підписав указ про спрощене отримання російське громадянства українськими дітьми-сиротами або тими, хто залишилися без батьківського піклування, зокрема на тимчасово окупованих територіях.

Про це повідомляє УП Життя з посиланням на документ, оприлюднений російським пропагандистським агентством “РИА Новости”.

В указі написано, що діти-сироти, діти без батьківського піклування, а також недієздатні особи, які мають українське громадянство, набувають російського громадянства за спрощеною процедурою.

“Опікуни” чи “організації” зможуть вимагати громадянства рф для дітей, які перебувають на території тимчасово окупованих Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей.

Указ путіна також визначає, хто може звернутися з такою заявою.

Просити російське громадянство для українських дітей можуть такі особи:

  • Опікун дитини або її піклувальник, які є громадянами рф, України чи мешканцями окупованих районів Донецької та Луганської областей.

Виняток: якщо опікуна дитині призначили тимчасово за спільною заявою батьків, бо ті певний час не можуть виконувати свої обов’язки.

  • Керівник організації для дітей-сиріт та дітей, які залишилися без піклування батьків, що розташована на території ОРДЛО, Запорізької або Херсонської області, якщо дитина поміщена під нагляд у таку організацію.

Виняток: якщо дитину помістили в “організацію” тимчасово, поки батьки, усиновителі, опікун або піклувальник із поважних причин не можуть виконувати свої обов’язки.

  • Керівник органу опіки та піклування, який “виконує обов’язки опікуна або піклувальника” щодо дитини.

Нагадаємо, окупанти в Маріуполі продовжать навчальний рік на все літо для деукраїнізації.

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: автор – esthermm, Depositphotos


Обговорення