Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

19 Жовтня 2021

Редакція nus.org.ua створила анонімну анкету складних ситуацій в освіті – поділіться своєю

Редакція медіа про освіту nus.org.ua часто чує про ситуації в освіті, про які відкрито люди говорити не хочуть. Ми ж не хочемо про них мовчати. Втім, розуміючи, що розкриття свого імені в подібних історіях може мати небажані наслідки, ми й не просимо вас розкривати його, а також розташування закладу чи інших деталей, які б могли вас видати.

Ми просимо поділитися ситуацією, яка гнітить вас у системі освіти, у цій анонімній анкеті.

  • Ви директор, якому управління освіти не виділяє кошти на опалення і ваші учні вимушено мерзнуть?
  • Ви вчитель, якому несправедливо не нараховують надбавки до зарплатні?
  • Ви закуповуєте для школи парти / стільці / вогнегасники, і в суму закупівель вас змушують “закладати” відкати?
  • Ви – мати чи батько дитини, яка / який потребує певних послуг з інклюзії, але заклад вам їх не забезпечує?

Ми чули не одну подібну історію. Але навіть (а точніше – особливо!), коли ваша ситуація не видається вам унікальною (“та всюди так”), просимо поділитись нею з нами. Ми обіцяємо бережливо поставитись до вашої історії і намагатися шукати шляхи вирішення через доступні нам методи. Ми писатимемо статті, робитимемо запити до органів державної влади, організовуватимемо публічні дискусії, аби тримати найбільш болючі та поширені ситуації у фокусі уваги. Адже обговорення – перший крок до розв’язання проблеми. Можливо, після цього ми побачимо, як зробити наступний.

П.С. Якщо ви хочете поспілкуватися про вашу ситуацію більше, можете написати на нашу е-пошту [email protected] (з темою листа “Складна ситуація”). Ми обіцяємо не розголошувати вашої особи, якщо ви самі цього не захочете.

Фото: автор – Syda_Productions, Depositphotos


Обговорення