Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

2 Липня 2024

Результати основної сесії НМТ-2024: декому з учасників перерахували остаточні бали

Декому з учасників і учасниць цьогорічного Національного мультипредметного тесту перерахували підсумкові бали на їхню користь. Це, зокрема, пов’язано з тим, що в завданнях з української мови та математики знайшли помилки.

Про це повідомив Український центр оцінювання якості освіти.

Сьогодні, 2 липня, усі учасники основної сесії НМТ-2024 отримали остаточні результати за шкалою 100–200 балів. Вони доступні в персональних кабінетах. У вкладці “Результати” також доступна опція формування інформаційної картки, яка необхідна для вступу до закладів вищої освіти України. Ті учасники й учасниці, яким потрібно подати оригінал документа з результатами НМТ-2024 до закордонного закладу освіти, можуть замовити витяг.

В УЦОЯО також розповіли, що після завершення роботи учасники й учасниці мали змогу відразу побачити кількість отриманих тестових балів з кожного предмета. Утім, для визначення остаточних результатів НМТ нормативними документами передбачений окремий етап, під час якого фахівці:

  • обробляють;
  • повторно перевіряють;
  • докладно аналізують

усі надані відповіді всіх учасників основної сесії тестування.

Саме за підсумками проведення таких робіт виявили 3 помилки:

  • у завданні № 30 з української мови, яке учасники виконували 12 червня, в одному з варіантів відповідей до завдання на встановлення відповідності (допустили під час верстання завдання);
  • у завданні № 18 з математики, яке учасники виконували 17 червня, в одному з варіантів відповідей до завдання на встановлення відповідності (допустили під час верстання завдання);
  • у завданні № 18 з математики, яке учасники виконували 21 червня, у пункті 3 умову про трикутник сформулювали некоректно.

Так, апеляційна комісія УЦОЯО задля забезпечення об’єктивного оцінювання ухвалила рішення на користь майбутніх абітурієнтів (з урахуванням того, які відповіді надали учасники на ці завдання).

Крім того, в УЦОЯО вирішили перерахувати бали тих учасників і учасниць, які виконували завдання з короткою відповіддю з:

  • математики;
  • фізики;
  • хімії

і, крім правильного числа, указали у відповіді знак відсотка (%).

У персональних кабінетах майбутніх вступників розмістили результати після врахування змін, визначених апеляційною комісією, тобто вони є остаточними й не підлягають апеляції.

Читайте також: “Кому з учасників НМТ-2024 анулюють результати – коментар директорки УЦОЯО”.

Титульне фото: УЦОЯО


Обговорення