Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

6 Грудня 2023

Результати Радіодиктанту національної єдності 2023 року: хто став переможцем

Усього 2 учасниці цьогорічного Радіодиктанту національної єдності не припустилися жодної помилки під час написання тексту.

Про це повідомили на порталі “Суспільне”.

27 жовтня, у День української мови та писемності, відбувся Всеукраїнський радіодиктант національної єдності “Дороги України”, до якого долучилися тисячі українців і знавців української мови за кордоном. Раніше ми публікували його текст, аби всі усі охочі могли перевірити свій рукопис.

Авторкою цьогорічного Радіодиктанту стала письменниця, перекладачка та лауреатка Шевченківської премії Катерина Калитко, а читав текст у прямому етері Олексій Гнатковський – актор і театральний режисер.

Цьогоріч на перевірку Українському радіо свої роботи надіслали майже 20 тисяч учасників, із них 3 тисячі – паперові листи. До речі, багато українців писали Радіодиктант за кордоном. Крім того, один лист був навіть із москви.

Найкраще впоралися із завданням і не зробили жодної помилки під час написання тексту:

  • Галина Шура – учителька української мови та літератури з Волинської області (педагогиня стала переможницею конкурсу вже втретє);
  • Христина Гоянюк – 77-річна мешканка Львова, яка долучилася до мовознавчого флешмобу вже 23 рік поспіль (це рекорд України).

Ще 5 учасників Радіодиктанту зробили лише одну помилку:

  • Олеся Жу (Olesia Zhu – такою була назва електронної пошти);
  • Євгенія Антонюк;
  • Вікторія Норичка;
  • Іванна Рубан;
  • Юлія Шевченко.

Зазначається, що найпоширенішою помилкою, яку зробили учасники, було вживання коми замість двокрапки в безсполучниковому реченні.

Читайте також:Радіодиктант-2023: фахівці розповіли про 10 найпоширеніших помилок”.

Титульне фото: “УНІАН


Обговорення