Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

23 Січня 2024

росіяни вивезли на “реабілітацію й оздоровлення” 150 дітей з окупованих територій України – омбудсмен

З тимчасово окупованої території Донецької області росіяни вивезли 17 дітей з інвалідністю. Їх нібито відправили на реабілітацію в Підмосков’я.

Про це повідомив уповноважений Верховної ради України з прав людини Дмитро Лубінець.

Він зазначив, що українських дітей вивезли літаком Міністерства оборони російської федерації. Усі депортовані хлопці та дівчата мають захворювання нервової системи й опорно-рухового апарату. Як стверджують росіяни, дітей відправили на лікування й реабілітацію до центру “Огоньок”, що під москвою.

Омбудсмен також повідомив, що протягом 2023 року, за даними росії, ворог “оздоровив й реабілітував” 150 українських дітей з тимчасово окупованих територій Херсонської, Запорізької, Донецької та Луганської областей.

За словами Дмитра Лубінця, такі заяви російської сторони є лише прикриттям, адже після того, як діти опиняються на території рф, їм видають нові паспорти й свідоцтва про народження.

Крім того, за даними омбудсмена, депортації українських дітей і підлітків сприяла уповноважена президента росії з прав дитини марія львова-бєлова. Раніше ми розповідали, що у зв’язку з цим 17 березня 2023 року Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав російській посадовиці ордер на арешт.

Читайте також: “Міжнародне видання оприлюднило власне розслідування про викрадення росією українських дітей”.

Титульне фото: “Укрінформ”


Обговорення