Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

3 Березня 2023

“Розпиляли” пів мільйона на ремонті шкільних укриттів у Києві: трьом особам повідомлено про підозру

Ремонт шкільних укриттів у Києві супроводили збитки на суму 500 тис. грн – про підозри повідомлено начальнику управління Голосіївської РДА, підряднику та інженеру технагляду.

Про це повідомила Київська міська прокуратура.

“Незважаючи на збройну агресію російської федерації, комунальники Голосіївського району столиці продовжують наживатися на безпеці дітей”, – зазначили в прокуратурі.

Зокрема, начальника управління будівництва Голосіївської РДА, директора комунального підприємства та керівника підрядної організації підозрюють у заволодінні бюджетними коштами на реконструкції та оснащенні укриттів та службовому підробленні.

Згідно з матеріалами слідства, у серпні 2022 року начальник управління будівництва Голосіївської РДА забезпечив підконтрольному товариству перемогу в тендері на виконання робіт з капітального ремонту найпростіших укриттів та захисних споруд у двох школах в Голосіївському районі.

Після завершення робіт підрядник вніс до офіційних документів неправдиві відомості щодо обсягів та вартості виконаних робіт, а начальник управління та інспектор технагляду, затвердили їх.

Вигляд відремонтованого укриття-1

Вигляд відремонтованого укриття-2

Вигляд відремонтованого укриття-3

За висновками експертизи, протиправні дії учасників схеми завдали столичному бюджету збитків на понад 500 тис. гривень.

Слідство триває: перевіряють причетність інших службових осіб Голосіївської РДА до розкрадань коштів під час оснащення укриттів у навчальних закладах району.

Читайте також: “Викрили розкрадання коштів на дитячий садок: як громаді контролювати тендери на освіту”.

Фото: Київська міська прокуратура


Обговорення