Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

27 Вересня 2023

Серед топ-50 кращих учителів планети двоє українців: Артур Пройдаков та Людмила Таболіна

На сайті Global Teacher Prize оприлюднили перелік фіналістів цьогорічної світової премії. Серед освітян з різних країн світу там також і двоє українських вчителів – Артур Пройдаков та Людмила Таболіна.

Побачити 50-ку кращих педагогів 2023 року за версією Global Teacher Prize можна за посиланням.

“Свої емоції зараз я можу описати одним словом - відданість.

“Відданість покликанню, освіті, педагогічній діяльності та Україні”,

— коментує новину Людмила на своїй сторінці в Facebook.

Раніше “Нова українська школа” розповідала про роботу Харківської школи №10 в перші місяці повномасштабної війни, де порятунок знайшли сотні людей. Директоркою цієї школи тоді була Людмила Таболіна.

Її шлях до роботи – 11 км пішки під обстрілами – тривав дві години. Але відчуття відповідальності за інших людей і свій колектив було сильнішим, ніж страх”, – писали ми в матеріалі.

Зараз Людмила працює в київському ліцеї Educator, повідомляє Освіторія.

  • Артур Пройдаков – вчитель української мови та літератури.

Він народився на Луганщині, а його рідне місто нині під окупацією. Зараз Артур працює в освітній фундації MriyDiy.

Потрапляння в топ 50 не змінить кардинально мого життя. Не буде святкування масштабного. Бо в моїй країні триває війна. Я вчитель. Учитель української мови та літератури. І я продовжую працювати в освіті.

І якби в мене був один меседж для освітян України просто зараз, то я би сказав таке:

“Спробуйте перетворити кожен урок у захопливий процес. Від вашої співпраці з дітьми залежить майбутнє нашої держави. Не бійтеся відповідальності. Не бійтеся взаємодіяти з учнями та ученицями. Ми маємо нагоду виконувати свою роботу тут, допоки нас оберігають на передовій захисники й захисниці. То виконуймо нашу роботу настільки якісно, наскільки це можливо”,

– пише Артур на своїй сторінці.

Артур Пройдаков неодноразово був героєм статей “Нової української школи”. Втім, хочемо нагадати, що в 2 сезоні подкасту “Дофамін для освіти” Артур розповів про те, як зараз вчити учнів української мови та літератури, чому мова – це зброя та поділився лайфхаками для уроків мови та літератури.

Читайте також: “Учитель року – 2024”: коли стартує реєстрація учасників”.

Титульне фото: GLOBAL TEACHER PRIZE


Обговорення