Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

13 Вересня 2024

Сертифікація–2024: незалежне тестування вчителів історії та громадянських дисциплін відбудеться 14 вересня

Незалежне тестування фахових знань і вмінь вчителів історії та громадянських дисциплін відбудеться 14 вересня. Іспит розпочнеться об 11:00. Допуск учасників і учасниць сертифікації до пунктів тестування триватиме з 10:15 до 10:50.

Про це нагадав Український центр оцінювання якості освіти.

Для входу до пункту тестування педагогам і педагогиням потрібно мати з собою:

  • паспорт або інший документ, що посвідчує особу;
  • лист-виклик – він доступний у кабінеті учасника сертифікації (у ньому також можна знайти інформацію про адресу пункту проведення тестування).

“Учасники й учасниці сертифікації, документи яких містять розбіжності в персональних даних, мають також надати відповідний документ, що підтвердить зміни. Копія паспорта або іншого документа, що посвідчує особу, не дає права на допуск до пункту тестування”, – додали в УЦОЯО.

Дізнатися номер аудиторії, у якій учасник / учасниця проходитиме оцінювання фахових знань і вмінь, можна буде з алфавітних списків, які розмістять усередині пунктів тестування (біля входу). Номери робочих місць будуть вказані в аудиторному списку, що висітиме на (біля) вхідних дверях (-ей) до аудиторії.

Раніше ми розповідали, що кожному учаснику / кожній учасниці видадуть бланк відповідей і зошит із завданнями тесту. На їх виконання в педагогів і педагогинь буде 180 хвилин. Протягом цього часу освітянам і освітянкам заборонено мати при собі або на своєму робочому місці:

  • засоби зв’язку;
  • пристрої зчитування, оброблення, збереження інформації;
  • окремі елементи, які можуть бути складовими частинами відповідних технічних засобів чи пристроїв;
  • друковані або рукописні матеріали;
  • інші засоби, предмети, прилади, що не передбачені процедурою незалежного тестування.

В УЦОЯО також нагадали, що учасники й учасниці сертифікації зможуть виходити з аудиторій під час проходження тестування (про це необхідно буде попередити старшого інструктора). У такому разі згорнутий зошит і бланк відповідей (заповненою стороною донизу) вчителю / вчительці потрібно буде залишити на своєму робочому місці. Час, який педагог / педагогиня проведе за межами аудиторії, не додаватимуть до часу, відведеного на виконання тестових завдань.

У разі оголошення повітряної тривоги роботу над тестом зупинять. Учасники сертифікації та персонал пункту тестування мають пройти до укриття й перебувати в ньому до повідомлення про завершення небезпеки. Після цього педагоги зможуть повернутися до аудиторій і продовжити виконання завдань. Час тривалості повітряної тривоги додадуть до часу, відведеного на проходження тесту”, – пояснили в УЦОЯО.

Після завершення роботи над тестом учасники й учасниці сертифікації мають здати бланк відповідей старшому інструктору й засвідчити цей факт підписом в аудиторному протоколі.

Звертаємо увагу, що інструктори в аудиторії мають видати вчителям Картки учасника сертифікації, у яких відповідальний за пункт тестування зробить відмітку про проходження незалежного оцінювання.

Докладніше про правила проходження першого етапу сертифікації можна дізнатися за посиланням.

Фахівці УЦОЯО прокоментують правильні відповіді до тестових завдань 17 та 18 вересня в прямих етерах на YouTube-каналі центру.

Нагадаємо, що зміст тестів для вчителів історії та громадянських дисциплін відповідає чинній програмі. Орієнтовний розподіл завдань відповідно до розділів/підрозділів програм і схеми нарахування балів за виконання тестових завдань затверджені наказами УЦОЯО.

Читайте також: “Скільки вчителів математики та української мови й літератури пройшли сертифікацію: підсумки трьох етапів оцінювання”.

Титульне фото: УЦОЯО


Обговорення