Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

14 Вересня 2020

Що зміниться у ЗНО з української – основні новації у тестуваннях наступного року

Український центр оцінювання якості освіти пояснив, що зміниться у зовнішньому незалежному оцінюванні з української мови та літератури.

Роз’яснення опублікували на сайті центру.

Наступного року ЗНО з української мови та літератури розділять на два:

  1. Українська мова. Міститиме лише завдання з української мови, а саме 39 завдань закритих форм (з вибором відповіді або на встановлення відповідності) та 1 завдання відкритої форми на надання розгорнутої письмової відповіді;
  2. Українська мова і література. Міститиме як завдання з української мови, так і з української літератури, а саме 24 завдання з української літератури та 39 – з української мови закритих форм (з вибором відповіді та на встановлення відповідності), а також 4 завдання з української мови відкритих форм із наданням письмової відповіді, зокрема 3 завдання, які передбачають надання короткої письмової відповіді, та 1 завдання, яке передбачає надання розгорнутої письмової відповіді.

Випускники шкіл у 2021 році матимуть можливість обрати різновид тестування, який їм необхідний.

“Спільними для обох варіантів сертифікаційних робіт (тестів) є 39 завдань закритих форм та 1 завдання відкритої форми на надання розгорнутої відповіді з української мови. Результати виконання цих завдань будуть зараховані як результати державної підсумкової атестації з української мови.

Для вступу до закладів вищої освіти зараховуватимуться результати виконання відповідно або всіх завдань сертифікаційної роботи (тесту) з української мови, або всіх завдань сертифікаційної роботи з української мови та літератури”, – зазначили в центрі.

В установі додали, що, залежно від спеціальності, абітурієнтам буде потрібен певний різновид тестів.

“Перелік спеціальностей, для вступу на які необхідним буде виконання того чи того варіанта сертифікаційної роботи (тесту), буде визначено в “Умовах прийому на навчання до закладів вищої освіти України у 2021 році””, – пояснили там.

Також мають змінити форму відкритого завдання “Власне висловлення”. Докладніше про це в центрі пообіцяли розповісти згодом.

Більше дивіться в презентації:

ZNO-2021_-zagalni-pytannya_14.09.2020

Завантажити презентацію

Ілюстрація: УЦОЯО


Обговорення