Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

29 Липня 2021

Школи отримують офіційні листи, які неможливо прочитати – результати опитування НУШ

“Нова українська школа” провела опитування працівників закладів освіти про зручність користування листами від держорганів.

Його результати опубліковані за цим посиланням.

Абсолютна більшість учасників опитування вказали, що в них виникають труднощі під час обробки офіційних листів, які надсилають у школи міністерства, місцеві управління освіти та іншими державні установи.

Понад 60% респондентів вказали, що вони часто отримують листи, додатки до яких неможливо використати за призначенням (заповнити шаблон чи внести в нього зміни, перейти за посиланнями тощо, або ж узагалі прочитати текст).

У всіх випадках ідеться про скановані версії офіційних листів.

Також понад половина опитаних зазначили, що кількість таких листів за останні два роки зросла.

Педагоги зазначали, що часто неможливо прочитати текст листа, тому що копія надто неякісна, а частину тексту перекриває печатка.

Окрім проблем зі сканами документів, респонденти вказували на те, що офіційні листи можуть надсилати замість пошти в месенджери, надсилатися запізно або ніяк не підписувати тощо.

“Нова українська школа” робить петицію до Кабінету Міністрів України з вимогою заборонити використовувати в офіційній електронній кореспонденції скановані документи. Посилання на неї ми опублікуємо пізніше, після проходження модерації.

Раніше ми писали про інструмент, який допоможе школам перевірити себе на ефективність діджиталізації.

Усього учасниками опитування стали 378 осіб, публікацію з опитуванням побачили приблизно тисяча осіб. Тобто на нього відгукнулися 36% читачів новини. Опитування не є репрезентативним для всіх освітян України, а лише показує зріз думок читачів сайту.

“Нова українська школа”

Фото: автор – olly18, Depositphotos


Обговорення