Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

14 Вересня 2021

Оновлено. Школи зможуть працювати в червоній карантинній зоні – уряд ухвалив нові карантинні норми

Оновлено. Постанову опубліковано на сайті уряду. За інформацією міністра Кабміну Олега Немчінова, вона набирає чинності 20 вересня.

Кабінет Міністрів України на позачерговому засіданні ухвалив зміни до постанови №1236, що встановлюють карантинні обмеження.

Про це “Новій українській школі” повідомили в прес-службі МОЗ.

Зокрема, ухвалені зміни передбачають, що COVID-сертифікат матиме дві опції: “жовтий” або “зелений” та міститиме інформацію про вакцинацію, негативний результат тестування або одужання від COVID-19. Так званий “жовтий” сертифікат матиме інформацію про перше щеплення, а “зелений” про повний курс.

У разі введення жовтого рівня епідемічної небезпеки, вимоги до роботи закладів освіти будуть спрощені. Школи працюватимуть за умови наявності не менше 80% працівників із “жовтими” чи “зеленими” COVID-сертифікатами. Такі норми раніше анонсувало МОЗ.

Обмеження жовтого рівня не будуть застосовуватися, якщо щонайменше 80% працівників закладів освіти матимуть “жовтий” чи “зелений” COVID-сертифікат.

У разі введення червоного рівня епідемічної небезпеки заклади освіти працюватимуть, лише якщо 100% працівників мають “зелений” COVID-сертифікат.

COVID-сертифікати матимуть кольорові відмітки виключно в цифровому форматі, друкувати на папері відповідного кольору не потрібно.

Постанова набирає чинності через 7 днів із моменту публікації.

Нагадаємо, МОЗ оновило каратинні вимоги до шкіл і дало роз’яснення про перехід шкіл на дистанційне навчання.

Фото: автор – Volurol, Depositphotos


Обговорення