Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

19 Жовтня 2023

Школяр із Волині створив компʼютерну гру про стиль життя і культуру козаків та переміг на міжнародній виставці винаходів

Тарас Гембік, учень Камінь-Каширського ліцею № 1 імені Євгена Шабліовського, розробив компʼютерну гру про козаків, з якою переміг на міжнародній виставці винаходів INOVA-2023 у Хорватії.

Про це повідомила Мала академія наук.

Хлопець каже, що “вирішив створити щось, аби продемонструвати всьому світові історію України”.

Гра “Cossack Steppes” – про звичаї, культуру, стиль життя та навіть харчування українських козаків. Так, в одному з епізодів гравець має приготувати борщ для свого віртуального поселення.

У навчальному першому епізоді гравець знайомиться зі світом гри та керує хлопчиною, який втік із кріпацтва. Опісля, коли користувач проходить кілька рівнів, що навчать його битися на шаблях, стріляти з лука чи рушниці, матиме змогу грати за персоналій із нашої історії, як-от за Богдана Хмельницького”, – каже Тарас.

Зараз гра може стати в пригоді тим школярам і школяркам, які хочуть більше дізнатися про історію та культуру козацтва, а також допомогти в підготовці до уроків та іспитів з історії України.

Далі Тарас планує удосконалювати гру – покращити графіку та технічну базу, розширити команду та залучити спонсорів.

Довідково:

Інноваційне шоу “INOVA” – це один із найдавніших наукових івентів, який організовують з 1971 року. Щорічно на виставці юні науковці зі всього світу презентують проєкти в секціях будівництва, електроніки, медицини, довкілля, безпеки, спорту, соціальних інновацій і багатьох інших.

Цьогоріч українські винахідники вибороли на “INOVA” 15 золотих медалей, 10 срібних і 2 бронзові.

Фото тексті: МАН


Обговорення