Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

1 Травня 2023

Школярам та освітянам пропонують створити об’єкти із вшанування пам’яті у своїх громадах

Команда “Інженерного тижня” запрошує педагогів й учнів 8-11 класів приєднатися до відновлення своєї громади в проєкті “План.Дій”.

Як повідомили “НУШ” організатори, набір до проєкту подовжено до 10 травня.

Для участі потрібно заповнити анкету за посиланням (до 10 травня включно).

Нові інженерно-мистецькі рішення зберігатимуть історії:

  • про місцевих мешканців: військових і цивільних, які загинули під час бойових дій;
  • про зруйновані об’єкти, що були особливо важливими для громад;
  • про героїчний спротив і взаємопідтримку.

Шкільні команди працюватимуть разом з архітекторами, урбаністами, інженерами. Протягом літа на учасників чекають онлайн-лекції, воркшопи з проєктного менеджменту, фандрейзингу, 3D-моделювання, урбаністики, адвокації змін тощо. Увесь час їх супроводжуватимуть професійні ментори.

Як зазначають організатори, для підлітків участь у проєкті – це можливість розвинути в собі практичні навички подолання проблем, для школи – шанс згуртувати активну молодь і досвідчених фахівців задля розвитку рідної громади.

До проєкту вже долучились 5 команд. Діти й учителі шукатимуть нові ефективні рішення для інфраструктурних викликів у своїх громадах. Ідеї стосуються зручної навігації містом, облаштування укриття меблями, збору й очищення води, підвищення енергоефективності шкіл, висадження міського саду-городу.

Довідково:

Практичний освітній курс із відбудови для підлітків впроваджує ГО “Про.Про.Лаб” у межах проєкту “Програма сприяння громадській активності “Долучайся!”, який фінансує Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) і здійснює Pact в Україні. Зміст курсу є винятковою відповідальністю Pact та його партнерів i не обов’язково відображає погляди Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) або уряду США.

Читайте також: “Освітяни й школярі можуть взяти участь у конкурсі зі створення статей для Вікіпедії”.

Зображення: “План.Дій”


Обговорення