Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

11 Жовтня 2023

Школярі Львівщини можуть піти на довготривалі канікули

На Львівщині, у випадку тривалих відключень електроенергії, школярів можуть відправити на довготривалі канікули.

Про це розповів директор департаменту освіти і науки Львівської ОВА Олег Паска, передає “24 Канал”.

Посадовець повідомив, що школи на Львівщині мають педагогічну автономію і можуть встановлювати свої графіки канікул. У більшості закладів освіти вони розпочнуться 23 жовтня і триватимуть тиждень – до 30 жовтня. Однак є й ті, де канікули стартують 30 жовтня, або ж їх не буде взагалі (імовірно, їх перенесли на зиму).

Однак, якщо в Україні розпочнуться блекаути, за словами Олега Паски, “відпочинок” школярів, які навчаються офлайн, триватиме значно довше. Терміни заклади освіти також будуть визначати самостійно.

“Якщо температура низька і не дозволяє навчатися в класах, якщо станеться блекаут і не буде опалення у школах, то, звичайно, треба буде робити канікули”, – заявив чиновник.

Водночас він наголосив, що більшість шкіл Львівщини готуються до можливих атак росії на енергетичну інфраструктуру та вже закупили генератори. Так, у закладах освіти зможуть забезпечити освітлення чи опалення.

Крім того, посадовець нагадав, що в 2022 році департамент рекомендував школам перенести осінні канікули на зиму, адже цьому сприяв температурний режим.

Раніше ми писали, що в Україні створили мобільні класи безпеки.

Титульне фото: 5 канал


Обговорення