Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

15 Січня 2023

Школярі побудували “курінь” на місці, де є стабільний інтернет, щоб вчитися: історія з деокупованого села на Харківщині

Учні з деокупованого села Гонтарівка Старосалтівської громади, що на Харківщині, самі побудували курінь на пагорбі, де найкраще працює інтернет, аби вчитися дистанційно.

Про це повідомляє Суспільне.

російська армія окупувала Гонтарівку ще на початку повномасштабного вторгнення. Допоки у вересні село не звільнили, школярі не вчилися. Під час тимчасової окупації пагорб був єдиним місцем, де ловив інтернет. Наразі це єдине місце в селі, де звʼязок стабільний.

10-річний Микола Дзюба, учень 5 класу місцевого ліцею, став ініціатором будівництва куреня. Разом із друзями Артемом та Денисом вони знайшли цеглу, деревину, чорну плівку для будівництва.

“Я вирішив будувати халабуду, щоб ми сиділи в інтернеті, займалися. Інтернет у селі поганий”, – каже Микола.

Відвідують ліцей учні лише для консультацій, навчання ж – виключно дистанційне. Його ускладнює відсутність сталого звʼязку.

Можливості в дітей вчитися в ліцеї немає, бо ми дуже близько розташовані до рф, ми навчаємося дистанційно. Інтернету немає, діти винайшли, як їм краще навчатися – побудували халабуду. Ходили туди на уроки, там навчалися, бо не було іншої можливості“, – каже директорка Гонтарівського ліцею Людмила Мироненко.

Людмила додає, що ініціатива створення куреня надійшла від дітей, бо вони хотіли отримувати знання.

Інтернет – це наше все зараз! Коли побачила халабуду, я була в захваті”, – каже директорка.

Читайте також: “Дванадцятирічна чемпіонка світу із шашок зібрала гроші на інвертори для ЗСУ”.

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: Суспільне Харків.


Обговорення