Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

13 Лютого 2019

Шукають учителів для підготовки ЗНО з української учнів з національних меншин

Проект “бомбеЗНО” шукає вчителів, які допоможуть підготуватись до ЗНО з української мови та літератури учням з угоро- і румуномовних родин.

Подати заявку на участь можна до 22 лютого за цим посиланням.

“бомбеЗНО”  це проект інтенсивної підготовкии до ЗНО в прикордонних містечках і селищах Закарпатської та Чернівецької областей. Ідея проекту  допомогти дітям з угоро- і румуномовних родин повірити в те, що ЗНО з української мови та літератури  не такий страшний звір, яким його малюють, і що до нього можна підготуватися весело, пізнавально, легко подолавши пороговий бал”, – зазначають організатори.

Для проекту шукають 22 вчителів української, які захочуть стати менторами для 22 учителів із прикордонних територій Закарпатської і Чернівецької областей. Під час весняних канікул потрібно буде провести 4-денний кемп для випускників з інтенсивної підготовки до ЗНО.

Педагоги, які відгукнуться, отримають 6000 гривень гонорару за 4 дні роботи на кемпі. Також організатори покриють вартість добирання до табору, забезпечать харчування і проживання.

Проект створений спільно Міністерством освіти і науки, Освіторією та GoGlobal, за сприяння Фінського проекту підтримки шкільної реформи в Україні.

Нагадаємо, у 2018 році понад 70% випускників угорських шкіл Берегівського району на кордоні з Угорщиною не змогли набрати мінімальний бал на ЗНО з української мови та літератури.

Ілюстрація :”бомбеЗНО”


Обговорення