Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

11 Червня 2021

Субвенції на ноутбуки. Чи зможе ваша школа його отримати?

Міністерство освіти і науки разом з Міністерством цифрової трансформації склали роз’яснення про використання субвенції для боротьби з наслідками ковіду на купівлю ноутбуків.

Його оприлюднено на сайті МОН

Субвенція не повністю покриватиме витрати на придбання ноутбуків. Частково, сума має бути сплачена з місцевого бюджету.  

  • Для бюджетів територіальних одиниць із населенням понад 40 тисяч субвенція складатиме 70% від суми для закупівлі; 
  • Для бюджетів громад із чисельністю менше 40 тисяч осіб субвенція дасть не більш як 90% від усієї суми;
  • Для закладів, розташованих у селах зі статусом гірського населеного пункту та на лінії зіткнення: не більш 95% – коштом субвенції та не менше 5% – коштом місцевих бюджетів. 

Розподілятимуть ноутбуки державні адміністрації. Насамперед, ноутбуки постачатимуть у школи, у яких кількість персональних комп’ютерів менша, ніж кількість педагогічних працівників. Також до наявних комп’ютерів варто врахувати ті, що заплановано закупити за інші статті бюджету (наприклад, за субвенцію НУШ).

Пріоритетність між такими закладами визначатиметься в такому порядку: 

  1. Заклади загальної середньої освіти з кількістю учнів не менше 250 осіб та опорні заклади з кількістю учнів (без урахування філій) не менше 200 осіб;
  2. Заклади загальної середньої освіти з кількістю учнів не менше 100 осіб; 
  3. Інші заклади загальної середньої освіти.

Оскільки впродовж року техніка може виходити з ладу, то держадміністраціям необхідно актуалізувати таку інформацію перед розподілом. 

Кожна школа, на яку розподілятимуть субвенцію, зможе отримати лише один ноутбук на одного педагогічного працівника, у якого немає ноутбука в школі. Тобто, якщо у вашій школі є в 25 комп’ютерів та 30 педагогів, то за рахунок субвенції можна придбати тільки 5 ноутбуків.

Придбані ноутбуки закріплюються за навчальними кабінетами. На період заборони на відвідування закладів освіти, ноутбуки можуть надаватися в користування вчителям для проведення навчання в дистанційній формі.

Читайте також: як розподіляють і використовують субвенцію НУШ. Інфографіка

Фото: автор – stetsik, Depositphotos


Обговорення