Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

7 Листопада 2023

Сигнал тривоги посеред уроку: у МОН нагадали про пріоритет безпеки учнів і педагогів в умовах війни

Незалежно від форми навчання педагоги та учні в разі оголошення сигналу “Повітряна тривога” мають пройти до укриття, у якому за можливості слід продовжити заняття.

Про це нагадало Міністерство освіти і науки України.

У МОН наголосили, що під час воєнного стану пріоритетом в освіті є створення безпечних умов для всіх учасників освітнього процесу.

Відповідно до статті 571 Закону України “Про освіту” в умовах воєнного стану, надзвичайної ситуації або надзвичайного стану учні та вчителі незалежно від місця їхнього перебування мають гарантоване право скористатися дистанційною або будь-якою іншою формою організації освітнього процесу, яка є найбільш безпечною.

Крім того, у поточному навчальному році заклади освіти можуть організувати свою роботу за однією з форм:

  • очною;
  • дистанційною;
  • змішаною.

Її обрання має залежати від безпекових умов у регіоні та можливості закладу забезпечити безпеку учасників освітнього процесу.

Рішення щодо способу проведення занять у школах, садочках та інших ЗО ухвалюють засновники закладів освіти, ОВА й Київська обласна міська військова адміністрація.

У МОН також наголосили, що під час дистанційного навчання в разі організації навчання в синхронному режимі вчителі також повинні зупинити урок та звернути увагу школярів і школярок на необхідність піти в укриття й перебувати там до закінчення небезпеки.

“Наполягаємо на важливості не нехтувати сигналами про небезпеку. У разі загрози дії вчителів та учнів мають бути спрямовані на мінімізацію ризиків для життя і здоров’я”, – додали в міністерстві.

Читайте також:“Safeguarding. Безпека дитини в освітньому середовищі”: освітян запрошують на онлайн-курс”.

Титульне фото: bigkyiv.com.ua


Обговорення