Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

7 Січня 2021

Тернопіль знову пішов проти рішення уряду – не планують карантин із 8 січня

У Тернополі вирішили не посилювати карантин із 8 січня.

Про це заявив мер міста Сергій Надал в інтерв’ю місцевому телеканалу “Т1 Новини”, пише УП.

“Відбулось засідання комісії з надзвичайних ситуацій, де ми заслухали інформацію наших медичних працівників і відділу охороно здоров’я, інформацію освітян. Інформація свідчить про те, що останні дні в нас не те, що немає зростання кількості хворих, навпаки – іде зменшення кількості людей, що хворіють, зменшення людей, які знаходяться в лікувальних медичних закладах з Ковідом-19, практично немає хворих серед дітей і працівників освіти.

Тому сьогодні (6 січня, – ред.) комісія з надзвичайних ситуацій ухвалила рішення не вводити жодних додаткових обмежень до тих, які діяли раніше… Відповідне рішення уже підписане”, с заявив Надала.

Тож з 11 січня, за його словами, діти підуть у школу. Початкові класи – повноцінно, а старші – за змішаною системою.

Пізніше Надал у своєму фейсбуці написав, що таки не виключає посилення карантину:

“Коронавірус має властивість швидко поширюватися, і ми вже не виключаємо зростання кількості хворих. Після новорічних та різдвяних свят динаміка захворюваності може знову стати загрозливою. Тому ми постійно консультуємося з нашим медиками, вірусологами, з відділом охорони здоров’я. […] Якщо протягом наступних днів відбудеться зростання кількості хворих — ми призупинимо рішення комісії і Тернопіль перейде в режим жорсткого карантину”, – написав він.

Нагадаємо, уряд посилив карантинні обмеження з 8 до 24 січня 2021 року включно. У МОН пояснили, що в цей час школи можуть працювати дистанційно або піти на канікули.

Фото: автор – halfpoint, Depositphotos


Обговорення