Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

16 Червня 2023

То для чого барабани, овочерізки й електрична пательня “в укриття”: пояснення управлінців

Відповідні пояснення дали під час засідання постійної комісії Київської міської ради з питань освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту.

Прослухати запис онлайн-трансляції засідання можна за посиланням.

Нагадаємо, що ідеться про закупівлі овочерізок та електросковорідок в укриття закладів освіти на загальну суму близько 2,8 млн грн – і барабанів “для психологічного розвантаження” на понад 800 тис. грн. Докладно ці тендерні закупівлі розглянула “Українська правда”.

За словами начальниці управління освіти Дніпровської районної адміністрації Києва Наталії Іваніни, на початку календарного 2022 року у спецфонді видатків на освіту були передбачені кошти на обладнання для харчоблоків (код 3110) відповідно до реформи харчування.

У зв’язку із повномасштабним вторгненням більшу частину грошей спеціального фонду переспрямували на обладнання укриттів (придбання генераторів, обладнання для вентиляції тощо). Із залишків коштів на облаштування укриттів закупили 12 овочерізок, як і було передбачено програмою з самого початку. У першу чергу це обладнання дісталося закладам освіти із великою кількістю учнів.

Як зазначила Наталія Іваніна, аналогічну закупівлю реалізували до 2022 року – тоді було закуплено 44 агрегати. Як пояснила чиновниця, під час відключень світла й повітряних тривог дітей потрібно було годувати в укриттях. Кухарі змушені були використовувати домашнє обладнання й транспортувати готові страви до укриттів у термосах. Звідси формулювання “для укриттів” щодо закупленого харчового обладнання.

Щодо музичних інструментів, за словами Іваніни, вони закуплені в першу чергу для дитячих садків – це найпростіші барабани для “виявлення емоцій”.

Читайте також: “Скандал із (не)піонерськими краватками: думки експертів та коментар учасників”.

Фото: informator.ua


Обговорення